Pravi jesenski utrip pod Karavankami ob zaključku vodenih pohodov

Regionalna razvojna agencija Gorenjske – BSC Kranj, je z izvedbo vodenega pohoda po planinah med Mojstrano in Jesenicami zaključila serijo vodenih izletov po delih 7 etap najmlajše slovenske daljinske pohodne poti, Karavanke. Na petih vodenih pohodih so udeleženci spoznali utrip Karavank malo drugače: skozi oči lokalnih vodnikov, ob spoznavanju naravne in kulturne dediščine ter tradicionalne kulinarike, ki se je skozi desetletja oblikovala pod karavanškimi vrhovi.

 

Občine Jezersko, Preddvor, Tržič, Jesenice, Kranjska Gora ter zavoda za turizem in kulturo Kranj in Žirovnica so v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Gorenjske podprle razvoj daljinske pohodniške poti po najdaljšem slovenskem grebenu143 kilometrov dolga pot je razdeljena v 7 etap, ki vodijo od Jezerskega do Kranjske Gore po nezahtevnih markiranih planinskih poteh ter mimo številnih planin in planinskih postojank. Posamezne etape ali vse skupaj so primerne za pohodnike, ki si želijo preizkusiti v vzdržljivosti in uživati v izjemnih naravnih lepotah, ki jih ponuja najdaljši slovenski gorski greben.

Po novem tudi z etapnim zemljevidom po Karavankah

Pet vodenih pohodov je potekalo od junija do septembra po delih etap daljinske pohodniške poti Karavanke, udeleženci pa so bili lokalni ponudniki turističnega gospodarstva, ljubitelji pohodništva in predstavniki medijev. Prvi izlet je potekal od Jezerskega do Preddvora, ki velja za daljšo etapo v več vzpona. Sledili sta dva nižinska izleta – zeleni sprehod po Kranju in gozdni pohod med Kranjem in Tržičem. Pravo jesensko vzdušje na planinah so udeleženci doživeli na jesenskem pohodu po planinah pod Stolom in zadnjem izletu, vodenem pohodu po planinah med Mojstrano in Jesenicami.

Daljinska pohodniška pot Karavanke je letos dobila tudi zemljevid, ki je že na voljo v turistično informacijskih centrih na Jezerskem, v Preddvoru, Kranju, Tržiču, Žirovnici, na Jesenicah in v Kranjski Gori. Prav tako pa je na voljo digitalna različica poti po 7 etapah na portalu Outdoor Active v slovenskem in angleškem jeziku, ki je nastala v sodelovanju z Združenjem Outdoor Slovenija.

 

Go Back Example
Update cookies preferences