Sooblikuj prihodnost evropske kohezijske politike – podaj mnenje o programih Interreg 2028-2034

Programi Interreg so ključen in pomemben del kohezijske politike. Zanje so značilna čezmejna partnerstva in projekti sodelovanja. Da bodo le-ti čim bolj uspešni, je pomembno, da na lokalni ravni izrazimo, kaj pričakujemo od prihodnosti evropske politike in institucij.

Da bi zbrali mnenja, predloge in razmišljanja, smo tudi v Regionalni razvojni agenciji Gorenjske vključeni v posvetovalni postopek pri oblikovanju prihodnosti Interreg programov po letu 2027.

V proces posvetovanja želimo vključiti:

Cilj posvetovanja je ugotoviti, katere so glavne ovire za sodelovanje, pri katerih temah je sodelovanje bolj potrebno in kakšne novosti bi si želeli v prihodnosti. Po zaključenem zbiranju povratnih informacij bo DG REGIO pripravil predloge za Interreg uredbe in programe za obdobje po letu 2027. Prihodnji proračun EU za obdobje 2028-2034 se bo predvidoma soočal z velikimi izzivi, zato je vaš prispevek nujno potreben za zagotovitev nadaljevanja obstoja in učinkovitosti Interreg programov.

Oba vprašalnika sta anonimna, gostujeta v orodju EUSurvey Evropske komisije in sta v celoti skladna z uredbo o varovanju osebnih podatkov (GDPR). Za lažje sodelovanje sta na voljo v slovenskem in nemškem jeziku. Javno posvetovanje bo potekalo do 30. septembra 2024.

Na osnovi vašega mnenja bo do 31. decembra 2024 na Evropsko komisijo posredovano poročilo in vaš glas bo tako prispeval k oblikovanju prihodnosti programov Interreg.

Go Back Example
Update cookies preferences