Partnerji projekta ADRIONCYCLETOUR na 5. partnerskem srečanju v Bohinju

RRA Gorenjske – BSC Kranj je junija v Bohinju gostil partnerje strateškega projekta programa Interreg Italia-Slovenija, Jadransko-jonska kolesarska pot za trajnostni turizem – ADRIONCYCLETOUR.

Ob pričetku srečanja sta zbrane nagovorila direktorica RRA Gorenjske – BSC Kranj, ga. Franja Gabrovšek Schmidt in župan Občine Bohinj, g. Jože Sodja. Srečanje je bilo namenjeno pregledu stanja po posameznih projektnih aktivnostih, predvsem na lokacijah, kjer se bodo izvajale infrastrukturne naložbe. Regionalni razvojni center Koper in Posoški razvojni center sta predstavila poletne vozne rede sezonskih linij, potrdili smo izid knjižice Poletni vozni red na Bohinjski progi.

V Bohinju je tem času potekal 18. Mednarodni festival alpskega cvetja, ki smo ga gostom predstavili predvsem z izbiro jedi cvetličnih menijev.

Projekt se osredotoča tudi na kolesarsko turistično ponudbo zato je bil del srečanja namenjen ogledu trase nove kolesarske povezave Bled – Bohinj in lokacij, kjer bosta v okviru projekta že letos nameščeni dve novi počivališči. S kolesi smo si ogledali stanje poti, signalizacijo in števec kolesarjev na obstoječi kolesarski poti iz Bohinjske Bistrice do Stare Fužine in Ribčevega Laza; podobne števce bomo namreč v sklopu projekta namestili tudi na novi kolesarski povezavi in na kolesarski poti Jesenice – Kranjska Gora.

Izbira Bohinja za lokacijo partnerskega srečanja je bila načrtna, saj stremimo v čim večji uporabi javnega potniškega prometa. Predstavnici vodilnega partnerja sta zato na srečanje prispeli z vlakom iz Nove Gorice, prav tako kolegi iz Posoškega razvojnega centra in Občine Kobarid.

Več o projektu: https://www.bsc-kranj.si/projekti/adrioncycletour

Projekt ADRIONCYCLETOUR sofinancira Evropska unija v okviru Programa Interreg VI-A Italija-Slovenija.

Go Back Example
Update cookies preferences