Loading dogodki

« All dogodki

  • This event has passed.

Delavnica: Kako omiliti prevozno revščino v Sloveniji?

5 decembra, 2023 ob 9:00 - 13:00 GMT

Dogodek je brezplačen. Potrebna je prijava.

Delavnica Kako omiliti prevozno revščino? bo v torek, 5. decembra 2023, v Slovenskem etnografskem muzeju (upravna muzejska hiša, 2. nadstropje) od 9. do 13. ure.

V prvem delu bo organizator, Focus – društvo za sonaraven pristop, predstavil rezultate projekta Mobilnostna revščina v RS, projekta, pri katerem so sodelovali z GIAM SAZU in Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije. Prisluhnili bomo primerom s terena in odgovorili na vprašanja:

Kaj je prevozna revščina, kaj jo povzroča, kako jo merimo, katere ranljive skupine so zaradi nje najbolj prizadete in v katerih regijah oziroma občinah je dostopnost z različnimi prevoznimi sredstvi najslabša? S katerimi sistemskimi ukrepi lahko zmanjšamo in omilimo revščino, ki nastane zaradi slabe dostopnosti prevozov do ključnih dejavnosti? Kako dobre izkušnje iz prakse prenesti na druga območja?

Sledila bo predstavitev načrtov za blaženje prevozne revščine na pristojnem Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo. Na teh iztočnicah bomo nato gradili v delavniškem delu, kjer boste lahko podali svoje poglede in predloge ukrepov, ki bodo koristni tudi za pripravljavce dokumentov za zmanjšanje prevozne revščine v Sloveniji.

Vabilo s programom je na voljo tukaj.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Zaradi lažje organizacije pa je obvezna predhodna prijava na: https://forms.gle/EUrNtsAHhENkLaXB7

Za več informacij smo vam na voljo na marjeta@focus.si ali na telefonu 059 071 327.

Podrobnosti

Datum:
5 decembra, 2023
Ura:
9:00 - 13:00 GMT
Cena:
Dogodek je brezplačen. Potrebna je prijava.
Spletna stran:
https://focus.si/vabilo-na-delavnico-kako-omiliti-prevozno-revscino-v-sloveniji/

Prizorišče

Slovenski etnografski muzej
Metelkova ulica 2
Ljubljana,
+ Google Map

Organizator

Focus
Phone
059 071 327